Aan de prachtige kust van Vlaanderen, ligt een stad waar u kunt genieten van de gastronomische lekkernijen. Oostende heeft een lange culinaire traditie, die is beïnvloed door de Franse en Duitse keuken.
In deze stad kan je ontdekken waarom de gastronomie in Oostende de kwaliteit van de Franse keuken combineert met de kwantiteit van de Duitse gerechten.
 
Het is aan te raden om de typische "frietkot" te bezoeken. Dit zijn kleine plaatsen waar u de beroemde frieten kunt eten, een perfecte optie om onderweg een hapje te eten.
Een van de must-have gerechten in deze kuststad zijn ondermeer  de Oostendse oesters en Oostendse garnalen en seizoensgebonden de mosselen een ware delicatesse. Deze oesters waren vroeger erg populair bij de rijken en beroemdheden tot de oestervijvers opnieuw open gingen en ze beschikbaar werden in restaurants en viswinkels in heel Oostende.

Een klassiek en populair gerecht is de Oostendse tomaat crevette. Dit mag zeker niet ontbreken als u op bezoek komt in onze kuststad. Iedere dag kan je lekkere verse vis kopen aan de gekende openlucht ‘Vistrap’ in Oostende.

Natuurlijk vindt u in Oostende restaurants die Franse en Duitse gerechten serveren, maar u vindt er ook ongelooflijke Belgische, Spaanse en Aziatische bistro's en cafés.
In Oostende kan u zeker zijn van een uitzonderlijke gastronomische ervaring met de beste streekproducten. Er is geen betere plaats om de lekkernijen van de Belgische kust te proeven dan in Oostende.