Oostende, ook wel "de stad aan zee" genoemd, is een gezellige kuststad gelegen in de provincie West-Vlaanderen, België. Met meer dan 8km zandstranden is het een ideale plek om te wonen of een tweede verblijf te hebben in België.

In deze stad aan zee kunt u genieten van het kustlandschap en een verfrissende duik nemen in de Noordzee. Daarna zullen de vele winkels, bars en restaurants u bekoren en u uitnodigen om de heerlijke gastronomie van de stad te proeven.

Er is geen betere plek om te wonen en de lekkernijen van de zee te proeven dan aan de kust. Vele restaurants, bars en bistro's in Oostende bieden een grote verscheidenheid aan gerechten aan, waaronder de Zeetong, garnalenkroketten en "tomaat crevette".
Het nachtleven in Oostende maakt het ook tot een geweldige plek om te wonen of om een tweede thuis te hebben, want het biedt voor elk wat wils. Van pubs en clubs tot bioscoopcomplexen en gezinsactiviteiten, iedereen kan er later op de avond een aangename tijd beleven. 

Oostende heeft het hele jaar door tal van activiteiten voor gezinnen en mensen van alle leeftijden, van de kerstmarkt, Theater aan Zee, Oostende voor Anker tot het carnavalsweekend.

Door de charme, de glamour en de prachtige kust is het niet verwonderlijk dat tal van regisseurs Oostende als filmlocatie hebben gebruikt.
Als u op zoek bent naar een tweede woning in Oostende, zal het transport een groot pluspunt zijn, want Oostende heeft een eigen luchthaven. Bovendien zijn er heel wat mogelijkheden om een uitstapje te maken langs de kust, dankzij de prachtige haven en het jachtbekken.